Egy férfi, egy nő, egy életre 6. - Tartsd a bolondot bezárva!

Te szereted - egyáltalán - elviseled, ha kijavítanak?

Milyen énképpel élsz? Elefánt vagy nyuszi vagy? Mennyire tették már tönkre az énképedet?

Hallottad már azt a hazugságot, hogy a te bármilyen külső teljesítményed meghatározza az értéked? Valójában a teljesítményed és értéked szétválik. Fontos, hogy tudd, kimondhatatlanul értékes és szerethető is vagy. Ennek kell az alapnak lennie. Függetlenül attól, hogy mennyire vagy bizonyos dolgokban esetleg ügyetlen.

Fel kell készülnöd a lelkedben arra, hogy sebezhetővé válsz, vagyis taníthatóvá válsz ennek az anyagnak a hallgatására!

Kapcsolatok szintjén a legnagyobb csapda, ha hamis elvárásokkal mész bele egy új kapcsolatba. Ugyanis, a másik ember gyarlósága meg fog téged sérteni. 

Ez biztos! Ez a szükséges szenvedés.
Erre te szükségtelen szenvedéssel válaszolsz neki. A párod erre szintén reagál és te is erre a reakcióra stb... Meddig megy ez így? Ez helytelen reakciók lavináját indítja el, aminek a vége egy oltári nagy veszekedés, esetleg szakítás.

Hogyan lehet ezt elkerülni?

Egy idézettel élnék, a világ egyik legolvasottabb könyvéből: "A bölcs asszony építi a maga házát; a bolond pedig önkezével rontja el azt."
Te melyik kategóriába tartozol. A bölcs, vagy a bolond kategóriába?

Fent említettem egy a szükségtelen szenvedés kategóriájában egy helytelen reakciókból álló lavinát. De mit tehetünk azért, hogy a szükségtelen szenvedések sora befejeződjön? Mit tehetek én, - illetve mit tehetsz te - hogy az első bántás után gyógyulás jöjjön? Az egyetlen, hogy nem teszek/teszel rosszat.

De honnan jön az erő, hogy a helyeden maradj? Mit jelent az engedelmesség a mindennapokban?


Ha kellőképp felcsigáztam a kíváncsiságodat, akkor nézd meg az alábbi videót, ami egy sorozat immár hatodik része. Nagyon jól példáz, nagyon sok tanulsága van.

Figyelem! Ez a sorozat az élhető párkapcsolatokról/házasságokról szól. Illetve ennek a célnak az eléréséről. Az előadássorozat keresztény elveken, a Biblia alapján hangzik el. Akár hívő keresztény vagy, akár nem, ezt a sorozatot mindenképpen ajánlom legalább egyszer az elejétől a végéig. (hamarosan jön a többi rész is) Ha zavarnak azok a részek, amik a Bibliát említik, akkor azt picit hagyd figyelmen kívül, de a sorozat tartalma és mondanivalója ettől függetlenül mindenképp megállja a helyét a Te életedben is!


Ha lemaradtál az előző részekről és érdekelnek ezek is:

- Egy férfi, egy nő, egy életre 1. "Bukásra ítélve" Katt a linkre, átdob a hozzá tartozó bejegyzésre és az oldal alján megtalálod a videót is.
- Egy férfi, egy nő, egy életre 2. "Szerepminták, kinek kéne lenned?" Katt a linkre, átdob a hozzá tartozó bejegyzésre és az oldal alján megtalálod a videót is.
- Egy férfi, egy nő, egy életre 3. "Felcserélt szerepek" Katt a linkre, átdob a hozzá tartozó bejegyzésre és az oldal alján megtalálod a videót is.
- Egy férfi, egy nő, egy életre 4. "Egy bunkó, egy sárkány, egy életre" Katt a linkre, átdob a hozzá tartozó bejegyzésre és az oldal alján megtalálod a videót is.
- Egy férfi, egy nő, egy életre 5. "Változtass, még ma!" Katt a linkre, átdob a hozzá tartozó bejegyzésre és az oldal alján megtalálod a videót is.

Hamarosan újra jelentkezem! :)