Egy férfi, egy nő, egy életre 5. - Változtass még ma!

Megtaláltad a fehér hollót? Azt a férfit/nőt aki számodra a tökéletes? Aki reményeid szerint mindenben boldoggá fog tenni téged?

Figyelj! Számíthatsz arra, hogy a párod/kiszemelted olyan dolgokat fog tenni veled, amiket az ember egyébként nem tesz egy olyan emberrel, akit szeret. És valószínű, te is fogsz hasonló dolgokat tenni vele.

Szerinted létezik az elképzelt tökéletesség?

Amire a kapcsolatod során mindenképp számítanod kell:
-a valóságra kell készülnöd. Vagyis arra, hogy nem fog jól működni. Vannak csodálatos percek, órák, napok, hetek de....
Meg fogjátok egymást bántani! Ezzel tudni kell bánni. Készülnöd kell arra, hogy a párod meg fog sebezni. Elkerülhetetlen a szenvedés. De készülnöd kell a megbocsájtásra. Arra, hogy meg kell majd bocsájtanod kedvesednek, miután megsebzett, csalódást okozott. Tudod, nem csak jóban, hanem rosszban is ki kell tartanod. Ez a szükséges szenvedés része a dolognak.

Tehát párod mindenképp el fog bukni, vagyis meg fog bántani. Ezt neked viselned kell.

Van azonban szükségtelen szenvedés is. Ennek a kettőnek az aránya 90/10. Vagyis szükséges szenvedés: 10%. A te helytelen reakcióid ezekre 90%. Egy hibára tízzel több a hibás válasz. Ha rosszul bánsz a pároddal, az többszörösen fog visszahatni rád.

Felelősséged a kapcsolatban: A legnagyobb félreértés az, hogy azt mondod, hogy a társad a felelős.

Tudtad, hogy már a gondolataid szintjén is felelős vagy? És ha nem uralkodsz a gondolataidon, akkor az a szavak, majd a tettek mezejére lép és aztán ismét háborús övezetben találod magad, ahol épp egymást kezditek teljesen tönkre tenni.
  • Hogyan tudsz mégis jót tenni?
  • Kell felelősséget vállalnod? Ha igen, meddig?
  • Mekkora önuralomra van szükséged egy működő párkapcsolathoz?
  • Mit jelent a hosszú tűrés?
  • Kinek kell mit és meddig tűrnie?
Ezekre a kérdésekre kapsz a sorozat mostani részében választ! :)

Figyelem! Ez a sorozat az élhető párkapcsolatokról/házasságokról szól. Illetve ennek a célnak az eléréséről. Az előadássorozat keresztény elveken, a Biblia alapján hangzik el. Akár hívő keresztény vagy, akár nem, ezt a sorozatot mindenképpen ajánlom legalább egyszer az elejétől a végéig. (hamarosan jön a többi rész is) Ha zavarnak azok a részek, amik a Bibliát említik, akkor azt picit hagyd figyelmen kívül, de a sorozat tartalma és mondanivalója ettől függetlenül mindenképp megállja a helyét a Te életedben is!

Akkor felkészültünk? Vigyázz, kész, videóóó....


Ha lemaradtál az előző részekről és érdekelnek ezek is:

- Egy férfi, egy nő, egy életre 1. "Bukásra ítélve" Katt a linkre, átdob a hozzá tartozó bejegyzésre és az oldal alján megtalálod a videót is.
- Egy férfi, egy nő, egy életre 2. "Szerepminták, kinek kéne lenned?" Katt a linkre, átdob a hozzá tartozó bejegyzésre és az oldal alján megtalálod a videót is.
- Egy férfi, egy nő, egy életre 3. "Felcserélt szerepek" Katt a linkre, átdob a hozzá tartozó bejegyzésre és az oldal alján megtalálod a videót is.
- Egy férfi egy nő, egy életre 4. "Egy bunkó, egy sárkány, egy életre Katt a linkre, átdob a hozzá tartozó bejegyzésre és az oldal alján megtalálod a videót is.

Nemsokára folytatás.....