Szerepminták; kinek kéne lenned?

Előző bejegyzésem, az "Egy férfi, egy nő, egy életre" sorozatot indította. A visszajelzések alapján egész jó kis sikerrel. :) Úgyhogy most itt a folytatás!

A párkapcsolati sorozat második részében a szerepminták (egy része) lesz górcső alá véve. Kinek, milyen szerepbe kell bújnia? Kell -e egyáltalán valamilyen szerepet játszani? Kinek mire van igazán szüksége a párkapcsolatban? Mire van szüksége a férfinek? Mi kell a nőnek?

Ezekre a kérdésekre fogsz érdekes és kicsit talán elgondolkodtató válaszokat kapni, ha most még velem maradsz.

Érdekes lesz Schlingloff Sándor "zárójeles gondolata" arról, hogy az elrontott dolgainkért mi magunk vagyunk a felelősek és ez mennyire egy elviselhetetlen teher minden ember számára...

Illetve: Hogyan tesz tönkre minket az a „tanítás”, ami a kultúránkból és környezetünkből jön?

Azután: 
- Mi az a szeretet? 
- Mi az a szerelem? 
- Mit jelent kitartani jóban, rosszban? 
- Mit jelent, hogy „Egy férfi, egy nő, egy életre?”

A férfi aki szereti a feleségét, 

és olyan értékekkel él, amik sarokkövek, az a férfi bír annyi energiával, amit szánhat máshova. Nem él bűntudatban, nem él menekülésben vagy szégyenben… Az aki megalkuszik, bűntudatban él… annyi energiát kell felhasználnia egy omladozó rendszerben, hogy örül, ha csak túlél. Viheti őt a szél, amerre csak akarja.


Egy nő, aki szeretve van, 

az erős, az elvisel dolgokat, kitart és ugyanúgy létrehoz.

Ha egy férfit tisztel a felesége, 

és az a férfi szereti a feleségét, akkor ők ketten együtt olyan erősek, hogy akár a falon is átugranak, vagy a rablónak is nekirontanak. Jöhetnek a rossz napok, kibírják.

A szerepmintákról

"A szerepminta az, hogy én mit gondolok arról, hogy nekem minek és kinek kéne lennem egy kapcsolatban. Tényleg akkor leszel elfogadott, ha olyan leszel, amilyennek a másik szeretne".

Egy fontos kiegészítő a sorozathoz!

Ez a sorozat  - és esetenként az előtte elhangzó bevezetők - keresztény emberek által, a Biblia alapján elhangzó üzenetek/előadások. Ha ezek az alapelvek zavarnak is Téged, csak vonatkoztass el ezektől és úgy nézd meg a videókat!

Egy férfi, egy nő, egy életre 2. - Szerepminták, kinek kéne lenned?


Ha tetszett, egyet értettél a fent elhangzottakkal, akkor kérlek juttasd el valakinek, akinek szerinted segíthet a házasságában, vagy párkapcsolatában. :)

Hamarosan újra jelentkezem a következő résszel.