Új lendülettel


Hol is kezdjem... Huh...

Elsősorban szeretnék köszönetet mondani a blog látogatóinak és annak a néhány hozzászólónak, aki megosztotta velem a véleményét.

Ezt a blogot pár éve azzal a céllal hoztam létre, hogy bizonyos témákat felvetve egy közösség alakuljon ki, hogy megbeszéljük/kibeszéljük a párkapcsolati problémákat és együtt találjunk megoldásokat. Nem sikerült. Nos, a létrehozás után, a témák felvetéséig sikerült eljutni. A blog látogatottsága nem alakult rosszul, de hozzászólás nem-igen akadt. Csupán egy-kettő. Én sem folytattam a téma felvetéseket egy idő után és talán egy kicsit meg is feledkeztem a blog létezéséről.

DE MOST

Pár napja egy előadáson vettem rész, ahol egy vendég hozzászóló is volt, aki miután pár szóban mesélt magáról, elmondta, hogy egy olyan komplett programot szervez, ahova olyan házaspárokat vár, (vagy párkapcsolatban élő embereket), akiknek elromlott a kapcsolata, de még együtt vannak. Együtt vannak - akár gyerek(ek) miatt, akár még pislákoló érzelmi szálak miatt - és még volna esély arra, hogy külső segítséggel rendbe hozzák az életüket.

Ekkor eszembe jutott ez a blog. Arra gondoltam, hogy ha már úgyis itt van, látogatják is - hiszen most is olvasod :) - akkor itt az ideje újra éleszteni és most újult erővel ismét belevágni. A felület adott, a lehetőség a problémák megoldására készül, de csak akkor lehet készen, akkor tud működni, ha lesznek rá jelentkezők.

Azt még nem tudom, hogy milyen költsége lesz a programnak vagy, hogy lesz e egyáltalán, csak az biztos, hogy az első előadás TELJESEN INGYENES lesz.

Azon az előadáson, ahol erről a készülő programról szó volt, az előadás végén máris többen érdeklődtek, többen biztosították a vendég előadót arról, hogy részt szeretnének venni a programban. Ezzel csak arra szeretnék rávilágítani, hogy ha problémás kapcsolatban élsz és szeretnéd újra olyan jól érezni magad a házasságodban/kapcsolatodban, mint a kezdet kezdetén, akkor úgy gondolom itt a helyed. Veszíteni valód nincs, és eldöntheted, hogy tetszik e, akarod e. Kötelezettség nincs, a program Magyarországon még csak most fog indulni. 

FIGYELEM! Ha úgy döntesz, hogy belevágsz, és menet közben meggondolod magad, akkor természetesen nem kell végig csinálni. Erre sem fog kötelezni senki és semmi. VISZONT, akik a programot végig csinálják, azok garantáltan újra élvezhetik kapcsolatukat, garantáltan új stabil alapokra építkeznek majd és garantáltan irigyeltek lesznek a családi és ismerősi körben, mindenki azt fogja kérdezni: "Ti hogy csináljátok, hogy ilyen jól megvagytok? Hiszen olyan új dolog fog sugározni róluk, ami csak azon kevesekről, akik eljutnak a program végére.

Tetszik a dolog? Akkor kukkantsunk bele a szervező menetrendjébe. Lássuk mire számíthatunk...



A tartós szerelem és szenvedély titka -1. rész

Röviden és velősen: Heti tizenöt óra (15) osztatlan figyelem. Az osztatlan azt jelenti, hogy ezt az időt kettesben, gyerekek, barátok, rokonság és más figyelemelterelő eszközök (pl. mobiltelefon) nélkül töltik, egymásra figyelve.

Négy különböző dolgot (négy féle kategóriába sorolhatóakat) szükséges csinálniuk:
a. Gyöngédség: általában a hölgyeknél ez a legmeghatározóbb, legfontosabb érzelmi szükséglet. A gyöngédség az a fajta szeretet és törődés, ahogyan a gyerekhez is szoktunk fordulni: gondoskodással, simogatással, öleléssel, bókokkal. A lényeg, hogy nem szexuális jellegű tapizásról van szó, hanem figyelmességről, előzékenységről, kedvességről stb. (lesz erről részletesebben is szó)
b. Beszélgetések: Általában ez a második legfontosabb a hölgyek számára. Nagyon igénylik a jó társalgást, a gondolatok megosztását, a kommunikáció során történő kapcsolódást. Miről beszélgessenek? Például arról, hogyan telt a napjuk, közös érdeklődésük tárgyairól, kedves emlékekről, közös élményekről (a hölgyek szeretnek nosztalgiázni), érzelmekről, álmokról, jövőbeni tervekről... (erről is lesz részletesebb bejegyzés)

c. Közös kikapcsolódás, szórakozás: ez a férfiak számára szokott nagyon fontos lenni, általában a második legfontosabb érzelmi szükségletként jelölik meg. Jó, ha együtt tudnak kikapcsolódni, ha együtt sportolnak valamit, együtt űznek valami hobbit. (arról, hogyan találjanak mindkettőjük számára érdekes szabadidős tevékenységeket: lesz erről is külön bejegyzés)
d. Szexuális beteljesülés, szeretkezési élmények: általában ezért vannak a férfiak oda a leginkább. Amennyire fontos a hölgyeknek a gyöngédség, annyira fontos a férfiaknak a nemi élet. Ez egy nagyon fontos téma természetesen, úgyhogy erről is lesz egy-két bejegyzés.
Amiért itt a végére hagytam ezt a témát, mert a jó szeretkezések egyik alapfeltétele a szerelem megléte, amihez viszont szükséges az említett heti 15 óra romantikázás. Romantikázás, randizás és végső soron szerelem nélkül ugyanis a feleségének aligha lesz kedve hozzá, maximum unalmas és fárasztó kötelesség marad a számára.

Kedves Olvasó: Ezt a nagyon is kézzel fogható és kipróbálható tudást egy nagyon tapasztalt és nagyon sikeres házassági tanácsadótól tanultam, nevezetesen Willard F. Harley Jr.-tól. Úgyhogy veheti ezt egy tudományos ténynek: ahhoz, hogy egy nő szerelmes tudjon maradni, heti 15 óra osztatlan figyelemre van szüksége. (a férfinak tulajdonképpen kevesebb is elég, viszont nincs jó szeretkezés szerelem nélkül, ugye)
Jut eszembe: emlékszik még arra, hogy mennyi időt töltöttek kettesben az udvarlás idején? Valószínűleg sokkal többet is, mint heti tizenöt órát. Akár 25-30-at! Így tudtak egymásba szeretni! Ezért szerettek egymásba! És ezért akartak utána összeházasodni! 

Persze fogunk arról is beszélni, hogy ez a házasságban miért nehezebb, és hogyan találhat minden nehézségre megoldást!
A következő alkalomig is kívánok szerelmet, szenvedélyt és extázist!

Nagy tisztelettel
az Ön szolgálatában,
Balázs Tivadar

Hogy tetszik? Mit gondolsz a dologról? Érdekes lesz?

Ha érdekelnek a továbbiak vagy érdekel maga az előadás, akkor 2014. október 17-én Budapesten a KETA egyik előadótermében.

Véleményedre, hozzászólásodra kíváncsi vagyok, kérlek írd meg nekem. Vagy a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül is tudsz üzenni. 

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem. Hamarosan újra jelentkezem.